Cannellonis går att variera oerhört mycket, nedan är receptet på vad som blev en riktigt favorit hos oss.
Recept för 4 personer
1 paket färska pastaplattor (6 st)
1 gul lök
1 vitlök
500 g krossade tomater
1/2 tsk salt
1/2 tsk finmald svartpeppar
1/2 tsk strösocker
1 zucchini
200 g färskost (creme cheese)
2 paket bacon
250 g mozzarella ost
4 dl färsk babyspenat
Olivolja
Gör så här
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken fint, värm en kastrull med lite olivolja och fräs löken. Pressa även i vitlöken. Efter några minuter tillsätter du de krossade tomaterna, salt, svartpeppar och socker. Låt puttra under omröring i ca 20-30 minuter.
Skölj zucchinin och hyvla den på längden med en osthyvel. Stek baconet knaprigt i en stekpanna.
Bred ut ett tjockt lager färskost på pastaplattorna, lägg på spenat, bacon och zucchini. Rulla sedan ihop varje pastaplatta från kortsidan. Lägg rullarna med skarven neråt i en oljad ugnsfast form.
Häll över den reducerade tomatsåsen och smula mozzarellaosten över tomatsåsen. Grädda i ugnen under 20 minuter.
Servera sedan med färsk babyspenat.