God och enkel efterrätt som går fort att laga. den går även att förbereda någon dag innan den skall användas, tänk då bara på att frysa in den i en form med tättslutande lock på.
Recept för 4 personer
2,5 dl vispgrädde
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
100 g färskost (creme cheese)
5-10 digestivekex
Gör så här
Krossa digestivekexen, lägg de exempelvis i en platspåse som du försluter och sedan bankar med en köttklubba. Eller lägg dem i en mortel och krossa dem. Knäck äggen och separera äggvita och äggulor i varsina bunkar. Tillsätt socker till äggulorna och rör ihop tillsammans med färskosten och vaniljsocker.
I en tredje bunke vispar du grädden ganska hård. Efter detta vispar du äggvitorna riktigt fluffiga. Häll ner den vispade grädden till smeten med äggulor samt vispa runt ordentligt. Avsluta med att försiktigt vända ner de fluffiga äggvitorna. Sprid ut ca 75% av de krossade digestivekexen i botten av en form, häll sedan på glassmeten. Sprid sedan ut resten av de krossade digestivekexen över smeten och ställ in i frysen ca 4 timmar. Ta fram formen ca 30 minuter innan du tänker servera.