Ajvar relish kryddad kycklinggryta med spenat och tomater serverad med matvete. Går lika bra att byta ut matvetet mot ris, pasta eller bulgur.
Recept för 4 personer
3 kycklingfiléer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
2 dl ajvar relish (stark)
1/2 tsk salt
1 krm finmald svarpeppar
Smör till stekning
4 dl babyspenat
15-20 cocktailtomater
3 dl matvete
1 grönsaksbuljongtärning
Gör så här
Börja med att finhacka löken och skala vitlöksklyftorna. Skär sedan kycklingfiléerna i bitar om ca 2 cm. Hetta upp en stekpanna och lägg i lite smör. Stek sedan kyckling och lök i omgångar och lägg över i en kastrull allteftersom. Kycklingen behöver inte vara genomstekt då den kommer kokas med såsen.
Häll upp drygt 1 liter vatten i en kastrull och koka upp med buljongtärningen. När det kokar häller du i matvetet och låter koka 15 minuter.
Under tiden pressar du vitlöken och tillsätter crème fraiche, ajvar relish, salt och svartpeppar till kastrullen med kyckling och lök. Rör om och låt sjuda tills matvetet är färdigkokt, häll då av matvetet. Vid servering rör du ner spenatblad och cocktailtomater som du klyver på mitten.