
En av favoriträtterna på stranden i Thailand var ”Minced Pork” – Stekt fläskfärs med chili, basilika och vitlök. Här är en variant som man med fördel kan servera ihop med bulgur, ris, blomkålsris eller stekt savoykål.
Recept för 4 personer
500 g fläskfärs
2 msk neutral matolja
5 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1-2 chilifrukter
1 kruka färsk basilika
2 msk fisksås
2 msk ostronsås
1 msk rörsocker
Gör så här
Finhacka schalottenlök och vitlök samt skiva chilifrukten. Plocka basilikabladen från plantan.
Stek färsen i hälften av oljan, ta sedan undan färsen. Hetta upp resten av oljan i stekpannan samt tillsätt schalottenlök, vitlök och chili som får fräsa några minuter.
Häll därefter tillbaka den stekta färsen och häll i fisksås, ostronsås och socker samt låt karamellisera. Vänd sedan i basilikan innan servering.